Στο κεφάλαιο «Τα Υλικά του Ελεύθερου Σκοπευτή (ΕΣ)», γίνεται μία σύντομη παρουσίαση των χαρακτηριστικών ενός όπλου ΕΣ αλλά και των περισσότερο γνωστών σύγχρονων όπλων ΕΣ. Στην συνέχεια δίνονται αρκετές πληροφορίες για όλα τα υπόλοιπα όργανα παρατήρησης – σκόπευσης, πυρομαχικά αλλά και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση μίας αποστολής ΕΣ.

Προεπισκόπηση 2 πρώτων σελίδων

Τα υλικά του Ελεύθερου Σκοπευτή

Οι ΕΣ, λόγω της φύσης της αποστολής τους πρέπει να μαθαίνουν να εκμεταλλεύονται όσο μπορούν περισσότερο όλες τις δυνατότητες του υλικού τους. Ανάλογα µε την αποστολή που έχει αναλάβει ο ΕΣ, θα επιλέξει και τον τύπο και την ποσότητα του υλικού που θα φορέσει, θα χρησιμοποιήσει και θα μεταφέρει.

Έτσι ο ΕΣ, θα πρέπει να επιλέξει ανάλογα µε την αποστολή, κάποια από τα παρακάτω υλικά:

Οπλισμός ΕΣ

Δεύτερο Κεφάλαιο 1

Ενδεικτική εικόνα βασικών υλικών ζεύγους ΕΣ, του Πεζικού, του Γερμανικού στρατού.


Ενδεικτική εικόνα βασικών υλικών ζεύγους ΕΣ, του Πεζικού, του Γερμανικού στρατού.

Ως οπλισμός Ε.Σ ορίζεται το οπλικό σύστημα το οποίο ανατίθεται σε συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος αφού προσαρμοστεί και συνηθίσει τη χρήση του, μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν όργανο ακριβείας για την εκτέλεση επιτυχούς βολής µε την πρώτη βολίδα (ακόμα και όταν η κάννη του όπλου είναι κρύα) και κάτω από τις πιο δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Το όπλο αυτό έχει μακρύτερη και βαρύτερη κάννη απ’ ό,τι τα συνηθισμένα ελαφρά όπλα του πεζικού, ενώ δέχεται συνήθως φυσίγγια µε μεγαλύτερη βολίδα και κάλυκα µε μεγαλύτερη ποσότητα πυρίτιδας στο εσωτερικό του, που σαν αποτέλεσμα έχουν η ταχύτητα που αναπτύσσει η βολίδα από την αρχή της κίνησης της εντός της κάννης να είναι πολύ υψηλή.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το όπλο ΕΣ δεν θα κάνει καλύτερο ένα μέτριο ή κακό σκοπευτή, αλλά αντίθετα τα ήδη υπάρχοντα λάθη στη σκόπευση του, θα παρουσιαστούν µε αυτό το όπλο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Επίσης εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε το διαχωρισμό των όπλων ΕΣ σε δύο κατηγορίες, ανάλογα µε το είδος των στόχων για τους οποίους προορίζονται. Έτσι έχουμε τα όπλα για «μαλακούς» στόχους, δηλαδή προσωπικό του αντιπάλου, εγκληματίες ή θηράματα και τα όπλα για «σκληρούς» στόχους, όπως το πασίγνωστο Barret.

Δεύτερο Κεφάλαιο 2

Τα όπλα για «σκληρούς» στόχους, προορίζονται για στρατιωτικής αξίας στόχους, όπως: οχήματα, αεροσκάφη (στο έδαφος) – ελικόπτερα, κλωβοί-εγκαταστάσεις επικοινωνιών, δορυφορικά συστήματα-κεραίες-ραντάρ, αποθήκες καυσίμων, ισχυρά οργανωμένες θέσεις, θέσεις τάξης μονάδων πυροβολικού (ραντάρ, MLRS, κλπ) κ.λ.π

Δεύτερο Κεφάλαιο 3

To όπλο ΕΣ Barret M82A1, είναι το πρώτο και πιο διαδεδομένο όπλο για σκληρούς στόχους, με βαρύ φλογοκρύπτη, που χρησιμοποιεί πυρομαχικά διαμετρήματος 0,50 in (12,7 x 99mm ή .5 x 3.9in).

Δεύτερο Κεφάλαιο 4

Κατεβάστε τις 2 πρώτες σελίδες του δεύτερου κεφαλαίου εδώ.

Φωτογραφίες