Πρόλογος 1
Οι περισσότεροι σημερινοί 45άρηδες μεγαλώσαμε σε αλάνες με ξύλινα τουφέκια και σπαθιά. Αυτή την λαχτάρα μας από παιδιά να προσποιηθούμε τους μεγάλους πολεμιστές, την βλέπω και σήμερα στον γιο μου στην μοντέρνα της μορφή, μέσω των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που δίνουν στα παιδιά την δυνατότητα να την ζήσουν ακόμα πιο ζωντανά.

Αυτή την επιθυμία λοιπόν κάποια μεγάλα παιδιά δεν κατάφεραν να την ξεχάσουν ή μάλλον ο χρόνος και η σύγχρονη καθημερινότητα δεν κατάφερε να την αλλοιώσει. Έτσι όποτε βλέπουν ένα όπλο σε μία βιτρίνα, σε ένα περιοδικό, ή σε μία έκθεση, νιώθουν μια τεράστια έλξη και επιθυμία να το νιώσουν ανάμεσα στα χέρια τους, στον ώμο τους, τα σκοπευτικά του μπροστά από την ματιά τους και να φανταστούν στο βάθος το θήραμα, τον φανταστικό εχθρό, τον στόχο….

Σε αυτά τα μεγάλα παιδιά λοιπόν απευθύνεται αυτό το βιβλίο. Στους άντρες που τα στήθια τους φουσκώνουν από καμάρι και το μυαλό τους με όνειρα, όταν κρατούν ένα καλό «παιχνίδι – εργαλείο» στα χέρια τους.

Απευθύνεται στον φιλόδοξο επαγγελματία – έφεδρο σκοπευτή και ελεύθερο σκοπευτή που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις, στον αστυνομικό που έχει αναλάβει τον χειρισμό ενός τυφεκίου ή ενός όπλου ελεύθερου σκοπευτή και τέλος στον κυνηγό που ψάχνει να καταλάβει πως θα χρησιμοποιήσει κάθε γραμμούλα από την διόπτρα που μόλις απέκτησε και πως θα παντρέψει την ικανότητα του με το μοντέρνο εργαλείο που κρατάει στα χέρια του.

Με αυτό το βιβλίο θα ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά στοιχεία της σκόπευσης και χρήσης του οπλισμού αλλά και του τρόπου προετοιμασίας και σκέψης ενός σκοπευτή και θα προχωρήσουμε σε όλα αυτά τα μυστικά και τεχνικές που θα χρειαστεί ο επαγγελματίας «ελεύθερος σκοπευτής» ή ο σκοπευτής που θέλει να γνωρίζει όλες τις δυνατότητες του όπλου, του πυρομαχικού, της διόπτρας του και τέλος του εαυτού του.

Έτσι θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όλα τα δύσκολα σημεία αυτής της αποστολής, εξηγώντας με πολύ απλά λόγια τον τρόπο λειτουργίας, κατασκευής και χρήσης κάθε υλικού, τις προτεινόμενες τεχνικές και συνήθειες κατά την προσέγγιση και την βολή, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο αριθμό από φωτογραφίες και σχήματα, ώστε να επεξηγήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ότι αναγράφεται στο κείμενο, για να είναι ευκολότερα στην απομνημόνευση, να διατηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου, αλλά και για να κεντρίσουμε την φαντασία του ώστε να επεκτείνει και να βελτιώσει στην συνέχεια τον δικό του τρόπο λειτουργίας ως Ελεύθερος Σκοπευτής.

Πρόλογος 2